De Liemers – B&B

Bed & Breakfast de Grote Byvanck ligt in de streek de Liemers, die ten zuid-oosten van Arnhem is gelegen tot aan de Duitse Grens.
Vanuit ons Bed & Breakfast fietst u zo de dijk op en kunt u tussen de uiterwaarden over het fietspad richting Doesburg of Emmerich rijden, zonder last te hebben van het autoverkeer. In uiterwaarden zie je veel paarden, koeien en schapen lopen.

Als u richting Emmerich fietst, dan komt u eerst langs Pannerden waar u met de pont het Pannerdensch kanaal over kunt steken naar Doornenburg. In Doornenburg ligt het kasteel Doornenburg, wat zeer de moeite waard is om te bezoeken

Vanaf Pannerden kunt u ook doorfietsen richting Elten en uiteindelijk naar Emmerich. Hier fiets ook weer door de uiterwaarden langs plassen en weides. Elten is een geschikte plek om even op een terrasje te zitten om vervolgens door te fietsen naar Emmerich. Emmerich heeft een mooie boulevard waar je kan kiezen uit een ruim aantal restaurants met terras gelegen aan de Rijn. Vanaf de boulevard heb je zicht op het vele vrachtverkeer op het water.

Ten zuid-oosten van Pannerden kun je met de pont de Rijn oversteken naar Millingen. Ten Noord-Westen van Millingen ligt het natuurgebied de Millingerwaard waar je de Millinger theetuin kunt bezoeken en lekker op het terras kunt zitten.

Wanneer je vanuit het Bed & Breakfast de andere kant op fietst richting Lathum/Giebeek, kom je bij het recreatiegebied de Rhederlaag, waar je in de zomer heerlijk een frisse duik kunt nemen.
Nog verder door, kom je uit bij Doesburg, een mooie oude stad aan de Ijssel bekend van zijn mosterdfabriek.